İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği bölümü mezunu olan Meltem Ulu Yavuz, profesyonel iş hayatına; 1996 yılında Başak Sigorta’da Kalite Güvence Departmanında başladı. Burada çalıştığı sürece, ISO 9001 belgesinin alınması süreçlerinde görev aldı ve şirket içinde ISO 9001 eğitimleri verdi.

Doğan Burda Dergi Grubu İnsan Kaynaklarında; dergi grubunun yeniden yapılandırılması, bölünme ve birleşme süreçlerinde İK faaliyetlerinin yürütülmesi, tüm İnsan Kaynakları Fonksiyonlarının tasarlanması süreçlerinde görev aldı. İTÜ Endüstri Mühendisliği bünyesinde düzenlenen, İnsan Kaynakları Yöneticiliği Sertifika Programını 2005’te tamamladı.

Turkuvaz Yayın Holding bünyesinde yer alan; atv, A Haber, Minika, Turkuvaz Kitap ve Turkuvaz Dergi Grubu şirketlerinin Grup İnsan Kaynakları Müdürlüğü görevinde bulundu. Şirket birleşmeleri, yeni TV kanallarının kurulması, satış ve el değiştirme, yönetim değişiklikleri gibi köklü değişim dönemlerinde İnsan Kaynakları Fonksiyonlarını yönetti. Aldığı Koçluk eğitimlerine paralel olarak çalıştığı kurumda orta ve üst düzey yöneticilere Koçluk Hizmeti verdi.

Kurumsal hayattaki 17. yılında, 2012’de, Koçluk’un ve Koçluk yaklaşımlı eğitimlerin, bireysel ve kurumsal alanda yarattığı pozitif değişimi daha geniş kitlelere yaymak hedefiyle kurumsal hayattan ayrıldı. O tarihten beri Profesyonel Koç, Eğitimci ve Danışman olarak kurumsal ve bireysel alanda eğitimler verdi, kurum içi koçvari yöneticiler yetiştirdi, projeler yürüttü, ICF akredite Profesyonel Koç ve Takım Koçları yetiştirdi, derneklerde yürüttüğü çalışmalarla birçok gence ve kadına eğitim ve koçluk hizmeti ulaştırdı.

Halen, AERIS Coaching kurucusu olarak açık gruplarda veya kurum içi kapalı gruplarda Profesyonel Koçlar yetiştirmekte, Takım Koçluğu ve Yönetici Koçluğu eğitimleri ile uzmanlaşmalarını desteklemekte, mentorluk ve supervizyon ile gelişim ve ustalaşma yolculuklarına eşlik etmekte,  ICF, AC ve MYK akreditasyonlarına hazırlanmalarına destek olmaktadır. Great Place To Work Danışmanı olarak kurumların güven kültürü dönüşümlerinde danışmanlık yapmakta, eğitimler  vermektedir. ICF ve AC koçluk dernekleri üyesi olup, dernekler bünyesinde çeşitli projeler üretmekte ve gönüllü olarak yer almakta, AC Türkiye Akreditasyon Başkanlığını yürütmektedir.